religia la bacaluareat

Religia a fost introdusă ca disciplină opțională la Bacalaureat, la proba E, proba specifică profilului, potrivit unor amendamente la proiectul legii educației adoptate de Comisia pentru învățământ miercuri la prânz. Proiectul de lege este în dezbatere parlamentară. Articolele care modifică examenul de Bacalaureat, propuse de PSD, au fost asumate de mai multe partide prezente și acceptate de reprezentantul Ministerului Educației, secretarul de stat Sorin Ion.

Aproximativ 30% din părinții chestionați în cadrul unui sondaj efectuat de către Federația Națională a Părinților – Eduport, consideră că religia nu ar trebui să fie probă la bacalaureat, iar 39% consideră că această materie opțională poate fi probă doar pentru absolvenții învățământului vocațional teologic. Doar 22,6% din părinții chestuionați aprobă introducerea religiei ca probă, indiferent de profilul liceului.

De asemenea, părinții care au răspuns la sondaj resping și proba suplimentară de la bacalaureat, anunțată de ministrul Ligia Deca la prezentarea legilor educației. Aproximativ 68% din părinți au răspuns cu NU la întrebarea: “În opinia dumneavoastră, examenul de bacalaureat ar trebui să conțină o probă la o disciplină din afara profilului/specializării absolvit?”


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

scoala mea

craciunn